lauantai 25. helmikuuta 2012

Makroviikon haaste: Kuva

Makroviikon haasteena on tällä viikolla Kuva. Ensin tuntui, että ei tule mitään käyttökelpoista ideaa. Ei niin mitään. En halunnut kuvata ihan mitä tahansa kuvaa, vain osallistumisen vuoksi. Piti löytää tähänkin kuvaamiseen joku "juttu", miksi se pitäisi kuvata. Jätin koko asian hautumaan, sillä inspiraatio ei synny käskemällä, tulee sitten omia aikojaan jos on tullakseen.

Tänään se sitten tuli, ennalta arvaamatta. Tulostin muutaman kukkakuvan olkkarin seinää piristämään (ihan sattumalta juuri samoja kukkia, mitä esittelin täälläkin aiemmin). Kuvatessani etsin kuvaamisesta aina haasteita. Tulostetut kuvat ovat seinällä lasin takana. Lasi toi omaa haastettaan kuvaukseen, että ei tulisi pahoja heijasteita. Samoin se, että kuvasin makro-objektiivilla, jossa ei ole vakaajaa. Tosin käsivaralta kuvaaminen nyt oli silkkaa laiskuutta... Tulosteet eivät olleet mitään veitsenteräviä, ammattilaistason tulosteita, vaan ihan omalla Canonin halvalla monitoimitulostimellani tulostettuja.

Tämä ensimmäinen kuva siis makroviikolle:

Ja koska teemaviikko käsittelee samaa aihetta, laitetaan vielä sekin kuva, jossa nuo tulostamani kuvat ovat olkkarin seinällä:

4 kommenttia:

 1. Omakuva kuvassa, hyvä! Jos ei idea heti popsahda, se jää mieleen pyörimään ja kas! Tässä hyvä vastaus haasteeseen. Ja kaunitt kukat muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Upeat värit ekassa kuvassa. Tykkään.
  Saisinpa minäkin joskus itsekuvaamani kuvat seinälle asti ... Yhden julisteen olen peräti jo tilannut, kehykset puuttuu ...

  VastaaPoista
 3. Hyvin haudutettu! Makrosta itsestään olisi seinälle kuvaksi.

  VastaaPoista