torstai 3. toukokuuta 2012

MantrAn ja The Faunan keikalla

Eipä ole bändien keikoilla kuvaaminen aloittelijalle mitenkään helppoa... Järkkärillä voi sentään kuvata RAWina, joten kuvien jälkisäädössä on enemmän mahdollisuuksia. Salamaa kannattaa käyttää harkiten, jos silloinkaan. Salamavalossa kuvien tunnelma lässähtää helposti, puhumattakaan siitä mitä se salamavalon läiske tekee itse keikkatunnelmaan (bändiltä oli tuolla lupa salaman käyttöön kyllä).

Olin jo kotona laittanut kameran säädöt valmiiksi suht kohdilleen, pientä hienosäätöä vaille. Kunnes sitten ennen lähtöä päätin vielä ottaa kotona pari korukuvaa. Enkä tietenkään kaikkia säätöjä palauttanut, vaikka niin luulin. Eli ne säädöt kannattaa kyllä pilkun tarkkaan tsekata vielä sitten pelipaikalla. Säästyy ylimääräisiltä kirosanoilta siinä vaiheessa, kun purkaa kuvat kortilta koneelle... Ja vaikka kuinka olisi kiire ja kova into päällä, kannattaa se vakaajakin napsauttaa siitä objektiivista päälle (Nikonissa ainakin se laitetaan erikseen obiskan napista).

No, tämä on harjoittelua, ja kaikesta oppii. Eli ensi kerralla sitten viisaampana ja tarkempana. Eihän sitä kehittymistä ja oppimista yleensä tapahdu muuten kuin tekemällä ja joskus mokaamallakin.

Tässä kuitenkin muutama kuva illasta, sieltä onnistuneemmasta päästä... Kuvausluvan kysyin molemmilta bändeiltä, sekä tapahtuman järjestäjältä (kyseessä siis MantrAn ja The Faunan keikka Montussa 20.4.2012). Myös kuvien julkaisulupa on bändeiltä kysytty ja saatu. Tiedän, ettei monikaan noita lupia kysele, mutta omasta mielestäni ei ole iso vaiva kysyä.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla, mutta tosiaan ei kannata hirveän kriittisellä silmällä noita katsella. Ovat ihan aloittelijan kuvia. Omaa silmääni miellyttäviä on joukossa ihan pari.

MantrA:

 
The Fauna:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti