perjantai 28. syyskuuta 2012

Syyskuvia

Olin ihan varma, että elokuussa olisin tänne kuviakin laittanut, mutta eipä niitä täällä näy. On ollut ilmeisesti vain suunnitelmissa... Täytyy siis palata vielä toisella kertaa ajassa taaksepäin, mutta nyt näitä syyskuun kuvia. Pari luontoretkeä ollaan ystävän kanssa tehty nyt syksylläkin, muutamia onnistuneitakin kuvia olen saanut.

Alkukuusta oli vetouistelukisat Kokemäenjoella, ja mies oli luvannut että kuvailen siellä. No tulihan siellä muutakin kuvailtua kuin veneitä, kun aikaa oli kuljeskella kameran kanssa...

Tässä oli tarkoitus kuvata tuota pulloa, ihmisen aiheuttamaa rumuutta luonnossa.
Sitten huomasin, että kuvaan tuli myös jotain kaunistakin mukaan.

Tämä mittarimatoa pelästyin ihan valtavasti, kun se oli evästauon aikana mennyt kamerarepun päälle. Käsi osui siihen, kun en tätä huomannut, kun oli niin samanvärinen repun kanssa.

Polsanreitillekin olemme taas kerinneet ystävien kanssa. Tyttäreni tuli myös tällä kertaa mukaan pokkarikameran kanssa (kovasti hänkin on kuvailemisesta innostunut)...
Reitin alussa on näitä kukkia ihan mahdottoman paljon.
Vieläkään en huomannut kuvata nimikylttiä, ja kasveja en tunne muuten.

Tällaisiakin on siellä tosi paljon. Hyvä kohde syväterävyyden harjoitteluun!

Tän puun juurista mulle tuli mieleen varpaat...

Evästauko pidetään aina ennen lossia. Lossilta näkyy näin mahtava maisema!

 Ilta alkoi hämärtymään metsässä, eikä jalustaa ollut mukana, joten oli turvauduttava salamaan.
Toisaalta salaman käyttö tuo näihin kahteen kuvaan sellaista dramaattista sävyä...

Viime viikolla pyöräiltiin ystävän kanssa auringonkukkapellollekin yhtenä iltana. Saisi sieltä poimia noita kukkia mukaansa, mutta meille riitti katselu ja kuvailu.


Ps. Ruokavalion kanssa on mennyt hyvin, ja lääkkeet ovat alkaneet purra. Nexium oli ensin käytössä 2x/vrk, mutta nyt on määrä vähennetty yhteen. Ensi kuussa olisi tarkoitus kokeilla jos pärjäisi ilman. Labrassa oli kaikki arvot hyvin, joten sitten jos ei ilman pärjää, tehdään gastroskopia (hui!) kerran ja jatketaan lääkitystä. Ruokavalio on edelleen tiukka, mutta siihen alkaa jo oppia. Retkahduksia tulee välillä, mutta nopeasti olen kyllä oppinut että kannattaa pitää ohjeista kiinni. Pääsee paljon vähemmällä, ja jos vaikka joskus voisi vielä syödä sellaista ihan normaaliakin ruokaa.

2 kommenttia:

  1. Katselin tuota ruokalautasta ja siinä on kyllä vielä ainakin tuorekurkku joka saattaa alkaa polttamaan. Nexium on hyvä lääke olen käyttänyt sitä jo lähes kymmenenvuotta. Korvaava lääkekin on tullut markkinoille, mutta ei ole yhtä hyvä. Moni käyttää kakskymppisä päivittäin ja tulevat hyvin toimeen refluxin kanssa. Itsellä menee nelikymppinen joka päivä. Ai niin, kauniita kuvia olet ottanut;)

    VastaaPoista
  2. Juu niiden ruokakuvien ottamisen jälkeen jätinkin sekä suolakurkun, että tuorekurkun kokonaan pois ruokavaliosta. Samoin jätin pois sellaiset "pikkasen tästä maistan". Vaikka ruokavalio on niukentunut tosi paljon, niin kyllä tuo asia kannattaa tosissaan ottaa. Ihan turha kiusata elimistöään syömällä sellaisia ruokia, mitkä sitä närästystä sitten kuitenkin aiheuttavat.

    VastaaPoista