keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

April

Valokuvatorstain 282. haasteena on musiikkihaaste; Deeb Purplen April.

Huhtikuu on minulle toisaalta pimeä, vaikka toisaalta se on toivoa täynnä. Kevät etenee kohisten kun alkuun pääsee. Muutama vuosi sitten menetin parhaan ystäväni, ja hänen syntymäpäivänsä olisi huhtikuun lopussa. Tietynlainen surullisuus ja mielen pimeys valtaa mielen huhtikuussa. Ei enää niin raskaasti kuin aiemmin, mutta varmasti aina jollain tavalla. Suru ja kaipaus muuttavat muotoaan, ja niiden kanssa oppii pärjäämään.


Valitsemani kuva löytyi koneelta arkistoistani, ja se on kuvattu huhtikuussa 2011. Halusin kääntää värit mustavalkoisiksi, ja muutenkin loin kuvaan vähän synkkyyttä lisää. Silloin aikaisemmin, kun suru oli enemmän käsin kosketeltava ja ahdistava, ei osannut nähdä auringonpaistetta ympärillään, eikä orvokkien kauniita värejä. Tuossa alempana on se alkuperäinen kuva. Muistuttamassa siitä, että kyllä se kesä on tulossa, ja elämä jatkuu.


Ja mitä tuohon biisiin tulee, mielestäni se on jollain tavalla mystinen. Toiset kohdat kuulostavat todella ahdistavilta, mutta toisissa kohdissa on taas sellaisia ilonpilkahduksiakin. Niin se menee elämässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti