maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kotipihan kevätkuvia

Kesä on jo täydessä terässä. Tarkoitus oli tulla laittamaan muutama kesäkuinen kuva tänne, mutta huomasin että toukokuu on jäänyt vallan välistä. Tässä siis nyt pari kevätkuvaa, ja tulen sitten uudemman kerran laittamaan niitä kesäkuvia.

Näissä lintukuvissa tausta jäi jotenkin epäsiistiksi (haravalla tietty olisi käyttöä, mutta siis muutenkin). En tiedä, terävöitinkö kuvia liikaa, vai missä meni pieleen. Linnun osalta tämä olivat kuitenkin kymmenestä kuvasta ainoat suht siedettävät. Keskittykää tuohon tirppaan, ja katsokaa taustaa vain sormien välistä... Vaihtoehtoisesti voi kyllä kertoakin, mikä tuossa taustassa nyt mättää tekniikan osalta, ja voiko sitä vielä jälkikäteen säätää jotenkin. Rawina kuvaan, ja perussäädöt teen Nikonin omalla ohjelmalla (ViewNX2). Sitten Jpeg-kuvan terävöitän vielä PhotoScapella, ja samalla saatan vielä jotain hienosäätöä tehdä kuvaan. Mitään hienoja maksullisia ohjelmia mulla ei ole, ja taas Gimpiä en oo koskaan oppinut kunnolla käyttämään.Peruskuvia voikukista tulee aina kuvailtua...


Kuten myös omenapuu on keväästä toiseen kohteena. Aina oppii jotain uuttakin.


Kirsikkapuuta olen oppinut kuvaamaan vasta tänä vuonna vähän paremmin. Kukkia on joka puolella puuta, ja ne ovat pieniä. Syväterävyyden kanssa joutuu vähän ajattelemaankin. Ja harjoittelua... kuvaa kuvan perään, ennenkuin alkaa ajatus kirkastumaan että mitä pitää säätää ja miten. Hienoa, kun sitten tulee se oivalluksen elämys jossain kohdassa.


Henkilökohtaisesti tästä viimeisestä kuvasta tuli lempparini kevätkuvien osalta. Taustan bokeh juuri sopivan rauhallinen ja kaunis. Miellyttää ainakin omaa silmääni.


1 kommentti: