tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kuu kumminkin

Superkuun kuvaamista varten olin laittanut kameran valmiiksi jo alkuillalla. Päätin kokeilla netissä monen neuvomaa kasin sääntöä (f8, 1/800, ISO800). Objektiiviksi valitsin Nikonin 55-300mm perusputken, koska omasta valikoimastani siinä on eniten pituutta.

Vaan mites kävikään. Siinä vaiheessa, kun olisin mennyt ulos kuvailemaan, ei ollut kuuta missään... Joka puolella muuten oli taivas melko selkeä, mutta kuun suunnassa oli armottomasti pilviä.

Eilen kuu oli taas näkyvissä. Eihän se enää niin komea ollut, kuin edellisenä iltana/yönä. Mutta kuu kumminkin! Tuolla objektiivilla en ollut ennen kuuta yrittänyt kuvata, joten kameran kanssa lähdin pihalla. Olen ihan tyytyväinen siihen nähden, että tuo on kuitenkin ihan perusputki, ilman mitään hienouksia. Pituutta näihin hommiin kaipaisi lisää kyllä. Kasin sääntö tuntui toimivalta.

Kuvia on kropattu rajusti (alkuperäinen kuva oli yli 4000 pxl leveä, näihin rajasin leveydeksi 1000 pxl.2 kommenttia:

  1. Kolmensadan polttoväli riittää kun kroppaa kuvaa niin saa yksityiskohdat kuusta esille. Itse en käytä noin suurta isoa koska kuvaan tulee helposti kohinaa kun sitä joutuu vielä kroppaamaan. Hienot kuvat Q:sta ja näissä ei kohinaakaan näy.

    VastaaPoista
  2. Itsekin yllätyin kuvien onnistumisesta. Aiemmin olen kuvannut ISO 200, ja aukko paljon pienemmällä, ja suljinaika paljon pidempi. Tässä oli valotuksen mittaus matriisilla, kun ennen on ollut pistemittauksessa. Aina ennen olen taistellut kohinan ja puhkipalamisen kanssa, ja ihan hirveästi on kuvaa pitänyt käsitellä. Nyt taisi olla jotain aloittelijan tuuria, kun kovin paljon en kuvaa joutunut edes käsittelemään kroppauksen lisäksi.

    VastaaPoista