maanantai 11. elokuuta 2014

Oi kuu, voi kuvaajaparka

Innoissani odottelin eilistä iltaa ja superkuuta. Akku oli ladattu, muistikortti tyhjätty. Asetuksiakin mietitty ja muka laitettu kohdalleen. Aamulla paljastui totuus, kun latasin kuvia koneelle. Kamerassa oli unohtunut Auto-ISO päälle, ja se toimii myös manuaalitilassa kuvatessa... Puhkipalaneita kuun kuvatuksia oli kortille tallentunut kymmeniä... Harmittaa ja lujaa, etten moista asiaa huomannut innoissani tarkistaa. No, ensi kerralla tarkempana. Ei tämä kuitenkaan niin vakavaa ole.

Onneksi kuvaan RAWina, niin jotain sain vielä pelastettua. Ei tarvinnut ihan kaikkea deletoida. Missään nimessä en näihin niin kovin tyytyväinen ole, kun tiedän että taidot riittäisi parempaankin. Mutta huolimattomuudesta huolimatta, oli se kuu komea!
3 kommenttia:

  1. Tekijälle sattuu ja nämä ne opettavat parhaiten. Itse en anna kameran valita mitään automaattisesti. Japanilainen insinööri on fiksu mutta mun silmään se ei osaa säätää kuvaa niin,että se kelpaisi.

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän sinä nuo pelastit. Onneksi oli raw. Se kyllä ärsyttää suunnattomasti kun ihan omaa huolimattomuuttaan innoissaan kuvaa ihan päin seiniä olevilla asetuksilla. Itselleni sitä tapahtuu luvattoman usein. :(

    VastaaPoista
  3. Kantapään kautta se oppi menee kuulemma parhaiten perille. Ainakin hetkeksi ;)

    VastaaPoista